Köszöntjük a Vadárvácska Óvoda oldalán!

Ficánka Csoport

Óvodapedagógusok:

Mezei Ibolya

Kissné Szilágyi Krisztina

Dajka:

Bravik Rozália

„Mi lehet jobb annál, amit csinálunk és tudni, hogy annak értéke van.”

Szeretettel köszöntjük a Ficánka csoport bemutatkozó oldalán. Bízunk abban, hogy az itt található információk segítséget nyújtanak ahhoz, hogy csoportunkat megismerjék.

A 2022/23-as nevelési évben 25 gyermek kezdte meg az óvodai életet. 11 lány és 14 fiú, ebből 19 tanköteleskorú, és 6 gyermeka beszoktatás folyamatában van.

Nevünket a csoportban dolgozó ma már nyugdíjas kolléganő választotta jelképként.

Célunk, hogy a hétköznapok közös játékai és kalandjai, programjai annyi élményt adjanak, hogy a hozzánk járó gyermekek mindennap örömmel, lelkesen jöjjenek oviba, és élnék át újra és újra, hogy Ficánka csoportosnak lenni jó!

Alapvető nevelési elvünk a gyerekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, a biztonságos családias légkör kialakítása, a szülőkkel való harmonikus, őszinte együttműködés.

Igyekszünk a gyermekek életét hagyományokkal, ünnepekkel, programokkal színesíteni, gazdagítani. Fontos számunkra a hagyományápolás átörökítése, így sok jelesnaphoz kapcsolódunk éves tervünkben.Hagyományőrző programokat szervezünka jeles napokhoza szülők bevonásával. Hiszen a közös élmények, ismeretek pozitív hatása az óvoda és a kapcsolatrendszerének formálódására ad lehetőséget.

Célunk, a feledésbe merülő néphagyomány értékeinek megismerése, közvetítése, a gyermekek és szülők felé hangulat előkészítéssel, változatos tevékenységekkel.

  • Márton nap,
  • Advent,
  • Karácsony várás,
  • Húsvét.

„Minden gyermek egy megismételhetetlen csoda, és a hozzá vezető útnak is csodának kell lennie. /ErickFromm/

Scroll to Top